divendres, 8 d’octubre del 2021

Presentació de la restauració del rellotge de sol de Salvador Dalí.


Les 30s Jornades Europees del Patrimoni, a Cabrils (el Maresme)

 


Amb motiu dels 30 anys d'organització de les Jornades Europees de Patrimoni, el Museu Comunitari de Cabrils (COMCA), a dos quarts de dotze del migdia, al restaurant de Can Rin, us convida a assistir a la presentació oficial de la restauració del rellotge de sol que Salvador Dalí va dissenyar per la família Serraclara, durant el primer quart del segle XX.

Durant la seva infantesa i adolescència, Salvador Dalí passà llargues temporades a Cabrils, a la casa de la família Serraclara. Els descendents confirmen que fou dissenyat per a l'avi Gonzalo amb qui sempre mantingué una relació molt estreta. 

Amb la publicació del llibre Sols compto les hores lluminoses , els rellotges de sol de Cabrils (2018), es presentà el resultat de la recerca realitzada per Laura Bosch i la Doctora Teresa Serraclara, relacionada amb aquest rellotge de sol i la seva atribució a Salvador Dalí, fins aleshores inèdita.

El llibre inventaria una seixantena de rellotges de sol públics i privats del municipi de Cabrils. Acompanya l’inventari un seguit de treballs que van des de la reflexió antropològica del pas del temps fins a l’origen, evolució i funcionament dels rellotges de sol i uns itineraris per fer autònomament. Fruit d’aquest treball es va veure que el rellotge de sol de Salvador Dalí necessitava una intervenció. Després d’un centenar d’anys, els rajols ceràmics havien perdut consistència i el dibuix s’anava esvaint.

Gràcies a la bona predisposició i sensibilitat del seu propietari, Joan Sellabona, el rellotge ha estat objecte d’un acurat treball de restauració per part de Mireia Farrerons, restauradora d’art de l’empresa VICUS, conservació i restauració de patrimoni artístic. Serà ella la que ens explicarà tot el procés, en directe el diumenge 10 d’octubre.

Un cop finalitzat l’acte, CAN RIN oferirà als presents un petit refrigeri (begudes a càrrec dels assistents).

Les Jornades Europees de Patrimoni són un esdeveniment obert a tothom i una oportunitat per descobrir i conèixer la riquesa i l’atractiu del nostre patrimoni cultural amb l’objectiu principal d’estrènyer els vincles entre aquest i la societat.

“Un patrimoni per a tothom”, és el lema que enguany des del Consell d’Europa i la Comissió Europea, se’ns proposa per a celebrar les Jornades Europees de Patrimoni 2021, coincidint amb el trentè aniversari de la seva creació. L’Agència Catalana del Patrimoni Cultural és la institució que, a Catalunya, impulsa les JEP, iniciativa que compta amb el suport de l'Associació Catalana de Municipis, l'Institut Ramon Muntaner i l'Associació Capital de la Cultura Catalana. 

Per qualsevol informació, ens podeu contactar:

museucomca@gmail.com

Telèfon mòbil: 646627814