dimarts, 10 de maig del 2022

Crònica sardanista: segona part de l'homenatge al mestre i compositor, Sigfrid Galbany i Abril

 


Aquest passat dimarts, dia 3 de maig, a les dotze del migdia tenia lloc l'Ofici solemne en honor a la Santa Creu de Cabrils amb acompanyament d'orgue a càrrec de l'organista Maria Dolors Casanovas.

Després de la veneració de les relíquies i la benedicció del terme que enguany es va fer en el mateix cancell de l'església degut a la pluja, ens adreçarem a la Plaça de la Bodega on, a la una de la tarda estava programat el vermut de Festa Major amb dinar de la Gent Gran a continuació. Per la majoria de gent, sortint abans d'hora de la benedicció, la sorpresa fou la de de trobar-se amb el que sembla ser la segona part de l'homenatge al mestre i compositor Sigfrid Galbany del qual podeu llegir-ne més en el següent enllaç: http://www.comca.cat/2022/04/un-homenatge-fallit-dins-dun-bon-acte.html

Des del COMCA novament volem manifestar el nostre desconcert perquè en el programa de la Festa Major no hi ha absolutament cap referència a l'acte: "A les 13h, davant de l'Ajuntament, vermut de Santa Creu. Amb la col·laboració de Xurreria Ma Carmen".

Ha estat un acord consensuat en el Ple Municipal ? o senzillament un acte improvisat ? La instal·lació d'un monument sense consens ni previsió? 

Si en el programa s'anuncia l'Ofici i  la benedicció del terme, que tradicionalment es fa en sortir pels volts de la una, com es pot "organitzar" un acte d'homenatge No anunciat sinó és a corre-cuita (tal i com indica el cartell). 

Per altra banda, si forma part d'un acte d'homenatge, no fora més lògic programar-ho de manera que tothom pugui assistir-hi, inclosa la família i els amics? Si més no estar-ne assabentats. 

En tot cas, transcrivim les paraules de la senyora alcaldessa a l'inici de l'acte que expliquen el per què de la qüestió:  

“Els que veu estar a l’homenatge de diumenge a el Sigfrid a tota la seva trajectòria, jo us vaig avançar que això no s’havia acabat i que en part l’enregistrament d’un CD amb obres del Sigfrid que pagaria l’ajuntament hi havia una segona part que era sorpresa. Per això no consta en el programa de la Festa Major. Perquè era una sorpresa !. Ara tenim, ens acompanya la Montgrins, que tenen una especial apreci a en Sigfrid perquè han fet moltes coses junts. Ara interpretaran una peça del Sigfrid i quan acabi, acabarem de fer la sorpresa. Esperem que aturi una mica la pluja i sinó treurem el Sigfrid en paraigües perquè vegi la sorpresa. Moltes gràcies."

La cobla i orquestra Montgrins interpretà "Sempre Montgrins", composada per Sigfrid Galbany, i estrenada per primera vegada el 18 d'octubre de l'any 2009. Seguidament s'inaugurà el monument en reconeixement al compositor, visiblement emocionat.


Cobla orquestra Montgrins interpretant "Sempre Montgrins"

de Sigfrid Galbany i Abril. 3 de maig de 2020.

Imatges cedides per Gemma Galbany.



Reportatge fotogràfic: 

Homenatge a Sígfrid Galbany i Abril. @Fotografia: Laura Bosch

Homenatge a Sígfrid Galbany i Abril. @Fotografia: Laura Bosch



           Homenatge a Sígfrid Galbany i Abril. @Fotografia: Laura Bosch


Homenatge a Sigfrid Galbany. @Fotografia: Laura Bosch
Homenatge a Sigfrid Galbany. @Fotografia: Laura Bosch

 

Homenatge a Sigfrid Galbany. @Fotografia: Laura Bosch