dimarts, 28 de juny del 2022

Festa del Corpus - 2022

Festa del Corpus. 19 de juny de 2022. ©Laura Bosch. 

Diumenge dia 19 de juny, Cabrils celebrava el vint-i-setè aniversari d'engalanar, amb catifes florals, els espais per on circula la processó i el seu seguici amb motiu de la celebració del Corpus Christi (recordem que l'any 2020 no se'n varen fer de catifes per motiu de pandèmia). 

L'any passat (2021), segon any de pandèmia, només un petit grup reduït de catifaires s'animà a fer-ne una al capdamunt de les escales de l'església de la Santa Creu http://www.comca.cat/2021/06/diada-de-corpus-christi-2021.html  L'altar es col·locà en el cancell de l'església tot i que no es va fer la tradicional processó. 

Enguany, tres grups han confeccionat catifes realitzades amb sorres, flors i altres elements vegetals. La Concòrdia, que normalment ocupa tot el carrer de Domènec Carles,  n'ha fet una  situada darrera mateix de l'església, entre els carrers de la Mestra Maria Rosell i el d'Emília Carles. El grup liderat per la Laura Casalprim, al davant de Can Costa, que ha ocupat tot el carrer del Mestre J. Jambert amb diferents missatges de pau. I finalment les catifes liderades per en Bernat Hernàndez i la Diana Moller, situades a la Plaça de l'Església i al capdamunt de les escales de l'església, en un espai sagrat, l'antic fossar o cementiri. 

El dia abans, dissabte, de bon matí, ja teníem les matineres al casal parroquial preparant la flor:

Les matineres preparant la flor dissabte matí. ©Fotografia: Jordi Montlló.

Les matineres preparant la flor dissbte matí. ©Fotografia: Jordi Montlló.

La festivitat pròpiament dita s'inicià amb la Missa Major d'acció de gràcies pel Sagrament de l'Eucaristia, missa acompanyada per l'orgue a càrrec de l'organista Maria Dolors Casanovas. Després, mossèn Antoni Suriol i Santi Aragonès  donaren pas a la processó del Santíssim. Aquest any s'ha limitat a baixar les escales i recòrrer la catifa que presideix la Plaça de l'Església. La gent seguia expectant al voltant i acompanyava amb càntics la processó. Al capdamunt de les escales hi havia l'altar des d'on mn. Antoni s'adreçà als fidels i venerà l'Eucaristia.

Esperem que l'any vinent, tot el poble ens poguem retrobar al voltant de les catifes, i celebrar, creients o no, l'esperada processó del Corpus Christi, amb el seu seguici de capgrossos, gegants i grallers que aquest any tampoc han estat presents.

Us deixem amb un ampli reportatge fotogràfic que esperem us agradi.



©Museu Comunitari de Cabrils


Festa del Corpus. 19 de juny de 2022. ©Fotografia: Bernat Hernàndez.