dilluns, 4 de juliol del 2022

Els Bargalló i els Carcolé, dues nissagues entre Arbúcies i Cabrils.


Dissabte, 18 de juny
Gerard Delgado Bargalló, descendent d'una de les nissagues del nostre poble, la família BARGALLÓ / CARCOLÉ, presentava al Casal parroquial de la Santa Creu de Cabrils el resultat de tres anys de recerca sobre aquestes dues nisagues, que en un moment de la història abandonen la seva terra natal per assentar-se, per una banda a Arbúcies (comarca de la Selva) i per l'altra a Cabrils (Comarca del Maresme).


Dissabte dia 2 de juliol, l'autor presentava el llibre a Arbúcies, concretament al Museu Etnològic del Montseny - la Gabella, on l'activitat va ser rebuda des del primer moment com un gran esdeveniment no només per part dels ascendents i descendents, sinó també pel públic en general. L'autor va rebre des d'un primer moment tot el suport institucional de l'Ajuntament d'Arbúcies per poder dur a terme la seva recerca, posant a disposició l'Arxiu Històric d'Arbúcies i posteriorment el Museu Etnològic del Montseny - La Gabella per a la presentació.

Els lligams afectius d'ambdues famílies formaran un nou llinatge. El llibre, tracta de tot aquest procés, il·lustrat amb un gran nombre d'imatges i documents  inèdits. Si el fullegeu podreu resseguir els casaments i bateigs d'aquests famílies, l'arribada de la Guerra Civil i les conseqüències nefastes que varen tenir per alguns dels seus membres, les festes i les tristeses. En definitiva, un document de gran valor patrimonial i genealògic que ha permès a l'autor remuntar la genealogia dels dos llinatges a inicis del segle XVIII.

Des del COMCA continuem treballant a partir dels nostres principis fundacionals i donem suport a les iniciatives que enriqueixen culturalment el nostre poble.

Si esteu interessats en adquirir el llibre, podeu contactar directament amb l'autor per correu electrònic a la següent adreça: gerard979@hotmail.com


Gerard Delgado Bargalló al costat de la seva mare. ©Fotografia:Jordi Montlló

 Josep Carcolé rebent de la mà de l'autor el llibre familiar. Fotografia: ©Jordi Montlló

Una altra veterana de la família. ©Fotografia: Jordi Montlló

©Fotografia: Jordi Montlló

18 de juny de 2022. Familiars reunits a les escales de l'església de la Santa Creu de Cabrils
©Fotografia: Jordi Montlló

2 de juliol de 2022. Familiars reunits a les escales del Museu Etnològic del Montseny
 - La Gabella. Arbúcies. ©Fotografia: Museu Etnològic del Montseny cedida per Gerard Delgado


Vídeo de presentació de llibre : La història d'una família: Bargalló / Carcolé.

Muntatge i edició del vídeo: Gerard Delgado Bargalló.