dilluns, 12 de desembre del 2022

Presentació del llibre: "El Tió de Nadal: orígens i tradició"

 


Nadal és una festa molt arrelada a la nostra societat, plena d'esdeveniments i de significats, que amb els segles ha anat enriquint el nostre horitzó cultural. És un dels cicles festius del calendari més ric amb manifestacions de cultura popular, tradicions o el que, des de la Convenció de 2003, es coneix com a Patrimoni Cultural Immaterial.

Per aquest motiu, més enllà de la manipulació consumista i el fals laïcisme d'algunes administracions, hi ha la voluntat del Museu Comunitari de Cabrils de celebrar-ho i oferir-vos una modesta programació per compartir amb joia aquesta festa.

Així doncs, en primer lloc us convidem a la presentació del llibre "El tió de Nadal: orígens i tradició", de l'antropòleg Josep Fornés. Serà el proper dijous, dia 15 de desembre a la Biblioteca municipal. Aquest llibre revela els secrets que amaga el tronc, més enllà de tot el que és capaç de cagar la nit de Nadal als més menuts de casa.

L'autor:

Josep Fornés i Garcia  (1957) és mestre, gestor cultural, antropòleg i museòleg. Ha dirigit el Museu Etnològic i de Cultures del Món fins l’any 2020. Guardonat amb el Premi Vila de Gràcia (2017) i Menció del Premi Ciutat de Barcelona (2019). És autor de nombrosos articles i monografies i poesia. També és un dels padrins del Museu Comunitari de Cabrils. 


©Foto: William Acero Peraire. 
Revista Rambla.

Reportatge fotogràfic. @Fotografies: Laura Bosch