dimarts, 7 de febrer del 2023

El Museu Comunitari de Cabrils crea un Consell Assessor en Museologia i Patrimoni (CAMP)

L’associació sense ànim de lucre Museu Comunitari de Cabrils, creada l’any 2020 com a resposta al sobtat tancament del, fins llavors, museu municipal, ha celebrat aquest passat 4 de febrer la seva assemblea anual.

D’entre les resolucions adoptades que sobresurten és destacable la creació d’un Consell Assessor en Museologia i Patrimoni (CAMP). Aquest nou òrgan neix amb la finalitat d’assessorar a la Junta en temes relacionats en l’àmbit de la museologia i el patrimoni, propis de l’entitat. Aquest Consell està format per Josep Fornés, antropòleg i director del Museu Etnològic i de les Cultures del Món, fins l’any 2020; Daniel Solé, museòleg i tècnic del Museu d’Història de Catalunya; Sylvie Costa, historiadora de l’art i conservadora del Museu d’Història de Lausanne i Jordi Montlló, professor de la UdG i investigador de l’Institut Català de Recerca en Patrimoni Cultural.

Sylvie Costa, historiadora de l’art i conservadora del Museu d’Història de Lausanne. ©Fotografia:Lurdes Marré
Daniel Solé, museòleg i tècnic del Museu d’Història de Catalunya. ©Fotografia: Laura Bosch

Jordi Montlló, professor de la UdG i investigador de l’Institut Català de Recerca en Patrimoni Cultural ©Fotografia: Gustau Nacarino

Josep Fornés, antropòleg i director del Museu Etnològic i de les Cultures del Món, fins l’any 2020. ©Fotografia: William Acero Peraire. Revista Rambla.
El punt fort de la programació aprovada per l’assemblea és l’edició del llibre “Entre camins, bruixes i tempestes; les creus del Vilassar històric”. Aquesta publicació que ens explica les set històries de les creus del Mapa de 1777 s’ha pogut editar gràcies al suport de l’Institut Ramon Muntaner, el Museu Arxiu de Vilassar de Dalt, el Centre d’Estudis Vilassarencs i els ajuntaments de Vilassar de Mar i Cabrera.
La diada de Sant Jordi, el Dia Internacional dels Museus (18 de maig) i les Jornades Europees del Patrimoni (octubre), seran les dates triades per continuar mostrant al públic les tasques realitzades durant l’any.