dimarts, 2 d’abril del 2024

Diada de Sant Jordi 2024. Presentació del llibre "A la recerca de l'obra perduda", d'Albert Velasco. 19 d'abril a les 7 del vespre.


El proper divendres 19 d’abril, a les set del vespre, es presenta el llibre A la recerca de l’obra perduda, obra del doctor en Història de l’art, Albert Velasco. L’acte tindrà lloc a la sala de La Concòrdia de Cabrils. S'emmarca dins del complert programa d'activitats de la Setmana Cultural, que la regidoria de Cultura ha preparat per a totes les franges d'edat i per a tots els col·lectius de la població.

A partir de diferents històries viscudes en primera persona, l’autor ens presenta un apassionant món de descobertes en recòndites esglésies, cases de subhasta o, fins  i tot, a la xarxa d’Instagram, que van des de la troballa d’una ampolla de vidre persa o d’una arqueta per guardar una sandàlia de la Mare de Déu a l’enfrontament amb la policia al Museu de Lleida, durant l’espoli de les obres de Sixena, en una operació política sense precedents en el món occidental.

Les habilitats de l’autor i el seu coneixement especialitzat en art medieval queden ben paleses en una lectura amena i apassionant, on també es posa de manifest un estil àgil i punyent que atrapa al lector des del primer moment.

Velasco demostra en aquesta obra que la feina de conservador d’un museu i d’investigador és més emocionant del que a priori pot semblar, i que no sempre passa entre mig de muntanyes de papers polsegosos.

Si voleu descobrir de veu del propi autor no us perdeu la presentació que anirà condimentada amb les aportacions de Lluïsa Amenós, doctora en història de l’art i membre del Museu Comunitari de Cabrils (COMCA).