dilluns, 23 de setembre del 2024

JEP 2024. Ruta dels rellotges de sol de Cabrils i visita a la Col·lecció Majó.

 



Un any més, Catalunya celebra les Jornades Europees de Patrimoni (JEP), una iniciativa del Consell d'Europa i la Comissió Europea que se celebra ininterrompudament des del 1991, amb l'objectiu d'apropar el patrimoni monumental de Catalunya a tota la ciutadania. 

Les Jornades Europees de Patrimoni, organitzades per l'Agència Catalana del Patrimoni Cultural, compten amb la col·laboració de la Federació de Municipis de Catalunya, l'Associació Catalana de Municipis, l'Institut Ramon Muntaner, l'Associació de Micropobles de Catalunya i l'Associació Capital de la Cultura Catalana.

Diumenge,13 d’octubre us convidem a viure una nova experiència en aquesta jornada de descobertes del nostre patrimoni cultural. Les JEP són un esdeveniment gratuït i obert a tothom i una gran oportunitat per donar a conèixer la riquesa i l'atractiu del nostre patrimoni cultural.


A les 11:00h ens trobarem a la Plaça de l'Església de Cabrils. Veurem alguns dels rellotges de sol més rellevants del municipi, entre ells el realitzat per Salvador Dalí durant la seva joventut, el de l’església de la Santa Creu del segle XVIII, o el rellotge de Can Puigvert, atribuït a Ferdinandus Serra, considerat com el millor esgrafiador català del segle XX. I per acabar, visitarem la col·lecció privada Majó, una de les col·leccions més importants tret dels grans museus europeus com Munich, Londres o Paris.

La col·lecció Andreu Majó, amb prop d'un miler de rellotges, és fruit de la seva afició com a col·leccionista d'ençà que el seu avi li en va regalar el primer quan era petit. Els viatges arreu del món han fet la resta. Si veniu, en podreu veure de vidre, fusta, metall i fins i tot de paper i cartolina. N'hi ha de butxaca, de bastó, els polars, verticals, tèxtils, de ceràmica. Un d'ells va rebre l'any 2001 la menció honorífica en el concrus de gnomònica Internacional organitzat per l'Studi e richerche Serafino Zani.

La seva col·lecció ha estat visitada per aficionats a la gnomònica procedents de molts països d'Europa com Anglaterra, Suïssa o Alemanya.