dilluns, 20 de desembre del 2021

Inaugurada la 21a exposició de diorames i pessebres de Cabrils


Divendres, dia 17 de desembre, a les 7 del vespre, al pati del Casal dels Avis, antigues Escoles Tolrà, s'inaugurava la 21a mostra de diorames i pessebres, amenitzada pels cantaires de la Coral La Concòrdia - Santa Helena, amb varies peces del seu repertori nadalenc.

L'any passat, no es varen poder fer i aquest any, els expositors han quedat arraconats en un dels costats del pati degut a la privatització d'un espai públic. 

Només hem pogut constatar la participació de sis entitats, quatre d'elles enlairades, ocupant l'espai destinat a la petanca dels avis. Els diferents desnivells realitzats amb l'enrajolat de l'espai, ja fa anys, són un veritable obstacle per als visitants, que estan més pendents de no entrebancar-se que de gaudir de l'exposició. Un altre obstacle constatat durant la inauguració és la dificultat per accedir al diorama de l'Associació de Pessebristes de la Santa Creu, enguany dedicat a l'amic Alfred Casanovas. Arraconat, la inestabilitat dels rajols trencats, l'escocell del plataner centenari i el poc espai disponible entre expositors el fa totalment inaccessible per a les persones amb qualsevol problema de mobilitat. 

Hem trobat a faltar el pessebre dels nens i nenes de l'Escola de l'Olivera i el treball dels més petitons!, així com d'altres entitats assídues anualment. Les  taules i cadires ocupen la resta de l'espai on en altres anys s'hi feien pessebres. 

Creiem que fomentar una exposició de pessebres i diorames fa festa, fa Nadal. És a més d'un lloc de gaudi i trobada, un lloc per a fomentar la cultura i la cohesió social. Una part de la nostra comunitat no és creient, però fa el pessebre, celebra l'arribada dels Reis de l'Orient, i fan cagar el Tió... Pel Nadal, anar als pobles veïns  per a visitar pessebres i diorames és una tradició per a moltíssimes famílies. Un dels dies escollits és sovint el dia de Nadal i sobretot el de Sant Esteve, després de dinar. Al Casal dels Avis no hi tenim vigilància, per tant, si el bar no està obert, malauradament ningú els podrà visitar.


Coral La Concòrdia - Santa Helena @Jordi Montlló

Inauguració @Jordi Montlló

Inauguració. @Fotografia: Gustau Nacarino


Detall del pessebre del grup Catifes de flors @Jordi MontllóDetall del pessebre del grup Catifes de flors @Jordi Montlló


Detall del pessebre del grup Catifes de flors @Jordi Montlló


Detall del pessebre del grup Catifes de flors @Jordi Montlló

Detall del pessebre del grup Catifes de flors @Jordi Montlló


Pessebre d'en Vicenç Amat. @Jordi Montlló


                                            Pessebre d'en Vicenç Amat. @Jordi Montlló                  

                             Pessebre d'en Vicenç Amat. @Jordi Montlló Pessebre d'en Vicenç Amat. @Jordi MontllóPessebre de la Parròquia de la Santa Creu. @Jordi Montlló


Pessebre de La Concòrdia. ©Jordi Montlló


Pessebre del Museu Comunitari de Cabrils. ©Jordi Montlló


Diorama de l'Associació de Pessebristes de la Santa Creu dedicat a l'Alfred Casanovas ©Laura Bosch